Ten Hag noemt 2-2 'terecht' en erkent: Degene die hem liet lopen weet het wel

Ten Hag noemt 2-2 'terecht' en erkent: "Degene die hem liet lopen weet het wel"

08-05-2022 16:52
50

Erik ten Hag kan leven met het 2-2 gelijkspel van Ajax tegen AZ. Hij noemt de remise in Alkmaar 'terecht'. 

Ajax verspeelde in Alkmaar twee punten, maar was aanvankelijk hard op weg naar een nederlaag. "In de eerste helft hebben we gedicteerd en waren we bij fases vrij goed in het veldspel. Het was een intense wedstrijd van beide kanten. Veel emotie, een echte derby. De 2-2 is een terechte uitslag", zegt Ten Hag tegen ESPN. In de tweede helft moesten we veel meer doen om aan de bal te blijven. Zij scoorden en kwamen zelfs op voorsprong."

Ten Hag analyseert de gelijkmaker van Vangelis Pavlidis, die Daley Blind te slim af was. "We stonden goed georganiseerd, maar het kwam vooral omdat we elkaar geen opties gaven. Dan kan de tegenstander zover niet komen. Dat we beter moeten verdedigen is duidelijk en de tweede goal.. Dat mag niet gebeuren. Het begon met een verre inworp. Dan is het blijven dekken tot de situatie klaar is. Degene die hem liet lopen, weet het wel."

"2-2 bij AZ is een goede uitslag. We hebben het stuur nog steeds in handen. De spirit en positivisme moeten we hoog houden. We moeten ons nu richten op Heerenveen", besluit Ten Hag.