Defensieve zorgen Vitesse weer wat groter: Rasmussen lijkt klaar in Arnhem

Defensieve zorgen Vitesse weer wat groter: Rasmussen lijkt klaar in Arnhem

08-05-2022 18:10
17

Vitesse kan al enige tijd toewerken naar de play-offs om Europees voetbal, maar moet dat wel met de nodige defensieve sores doen. Jacob Rasmussen lijkt zijn laatste wedstrijd in Arnhemse dienst gespeeld te hebben.

De Deense stopper wordt voor het tweede seizoen op rij gehuurd van Fiorentina, maar het lijkt niet van een derde uitleenbeurt te gaan komen. In dat geval zou het thuisduel met sc Heerenveen van zondag zijn 'afscheidswedstrijd' zijn. "Ik vrees dat de laatste competitiewedstrijden en de play-offs niet haalbaar zijn voor Rasmussen. Hij heeft een stevige spierblessure opgelopen. Normaal staat daar al snel een hersteltijd van vier weken voor", wordt trainer Thomas Letsch geciteerd door de Gelderlander.

Vitesse moet het ook al lange tijd doen zonder doelman Jeroen Houwen, linksback Maximilian Wittek en centrale verdediger Dominik Oroz, die voor zijn dienstplicht in Oostenrijk verblijft. De nummer zes van de Eredivisie gaat hoogstwaarschijnlijk FC Utrecht treffen in de eerste ronde van de play-offs.