Van de Looi duidelijk bij Jong Oranje: 'Nu geen reden om er niet naar toe te gaan'

Van de Looi duidelijk bij Jong Oranje: 'Nu geen reden om er niet naar toe te gaan'

31 mei - 07:28
1

Jong Oranje is vrijdag te gast in Moldavië en de KNVB is 'superscherp' op de onrustige situatie in dat land. De oorlog in buurland Oekraïne heeft namelijk ook gevolgen voor Moldavië.

Voor Moldavië geldt een geel en zelfs deels rood reisadvies. Toch zal Jong Oranje in de komende dagen naar het Oost-Europese land afreizen. "We zijn er zeer scherp op", laat coach Erwin van de Looi optekenen door De Telegraaf. "Wij hebben daar aan de voorkant heel veel werk ingestoken."

"Onze eigen veiligheidsmensen hebben de nodige zaken afgestemd met de ambassades", gaat Van de Looi verder. "En we hebben de overheid om advies gevraagd, dat soort zaken. We hebben ons goed voorbereid en zijn van mening dat er op dit moment geen reden is om er niet naar toe te gaan. Daar zijn we echt superscherp op."

Jong Oranje trapt vrijdag om 18.45 uur af tegen de leeftijdsgenoten van Moldavië. De Nederlands talenten staan nu tweede in de kwalificatiepoule, met twee punten en één wedstrijd minder dan koploper Zwitserland. De winnaar van de poule gaat direct naar het EK O21, terwijl de nummer twee veroordeeld is tot play-offs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie