Niet Botman, maar Martins Indi bij Oranje: 'Denk wel dat ik daar mee kan'

Niet Botman, maar Martins Indi bij Oranje: 'Denk wel dat ik daar mee kan'

02-06-2022 09:34
25

Sven Botman gaat deze zomer waarschijnlijk een fraaie transfer maken, maar een uitnodiging voor het Nederlands elftal kreeg de 22-jarige verdediger nog niet. Bondscoach Louis van Gaal besloot Bruno Martins Indi op te roepen voor de komende duels in de Nations League.

"Dat is de keuze van de bondscoach", reageert Botman in het Algemeen Dagblad. "Ik ben gewoon geduldig. Uiteindelijk hoop ik dat ik ooit vaste waarde mag zijn in de Oranje-selectie. Ik denk niet dat ik nu in de positie ben dat ik per se uitleg nodig heb. Ik moet gewoon laten zien dat ik daar hoor. Ik heb geen haast, maar Oranje is natuurlijk wel een doel. Of ik me er klaar voor voel? Ja, ik denk wel dat ik daar mee kan, al moet ik natuurlijk nog een hoop leren."

De oud-Ajacied ontwikkelde zich de laatste twee seizoenen in rap tempo bij Lille. Deze zomer vertrekt hij vermoedelijk bij de Franse club. "Dat weet ik niet, maar ik denk van wel. Het is de bedoeling dat ik een stap ga maken. Er lopen gesprekken nu. Daar ik ga ik allemaal niet op in, maar dat verloopt goed." Onder meer AC Milan en Newcastle United zitten al enige tijd achter hem aan. "Die clubs zijn geïnteresseerd, ja. Veel meer kan en wil ik er niet over zeggen."

Overigens gaf Van Gaal op de persconferentie al aan dat spelers als Botman mede vanwege de EK-kwalificatieduels van Jong Oranje buiten de boot vielen in zijn selectie.