Bakker loopt leeg na Heerenveen-vertrek: 'Geen enkel contact, nul komma nul'

Bakker loopt leeg na Heerenveen-vertrek: 'Geen enkel contact, nul komma nul'

04-06-2022 21:45
46

Nick Bakker verruilt sc Heerenveen transfervrij voor Al-Arabi uit Saudie-Arabië, maar vertrekt met gemengde gevoelens uit Friesland. De 29-jarige verdediger wilde in eerste instantie helemaal niet weg bij Heerenveen.

Bakker heeft een eenjarig contract getekend bij Al-Arabi, maar had gehoopt een nieuwe aanbieding te krijgen van Heerenveen. "Op 28 maart heb ik van Ferry de Haan (technisch directeur, red.) te horen gekregen dat de club op een later moment met me in gesprek wilde gaan. Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder, maar ik heb nooit meer wat de club gehoord", zegt hij tegen Voetbal International. "Na dat gesprek op 28 maart dacht ik: er zal wel een aanbieding komen, maar er is geen enkel contact meer geweest. Nul komma nul."

Wedden

Meer odds

"Ik had graag willen blijven, maar als je op een gegeven moment niets meer van de club hoort, dan moet je ook gewoon verder", vervolgt de verdediger, die geen hoge pet op heeft van de communicatie binnen Heerenveen. "Kijk: ik had het geen enkel probleem gevonden als de club had besloten dat ze niet verder met me wilden. Dat ik niet goed genoeg ben, of dat ze een ander op het oog hebben. Maar zég dat dan gewoon, in plaats van helemaal niets meer te laten horen. In dat opzicht heb ik openheid en eerlijkheid gemist, een beetje respect."

In een eerder stadium plaatsten Erwin Mulder en Siem de Jong ook al hun kanttekeningen bij de communicatie binnen de club. "Als ik nu terugkijk op mijn jaar bij SC Heerenveen, dan kijk ik sportief terug op een mooie periode. Ik heb veel gespeeld en ben belangrijk geweest voor het team. Alleen hoe het eindigt, dat vind ik jammer", besluit Bakker.