Heerenveen reageert op Bakker-uitspraken: 'Klopt dat er geen contact is geweest'

Heerenveen reageert op Bakker-uitspraken: 'Klopt dat er geen contact is geweest'

04-06-2022 23:27
50

Ferry de Haan, technisch directeur bij sc Heerenveen, heeft gereageerd op de uitspraken van Nick Bakker. De naar Saudi-Arabië vertrekkende verdediger baalt van het gebrek aan communicatie binnen de club, maar volgens De Haan zit de vork anders in de steel.

Bakker wilde naar eigen zeggen bij Heerenveen blijven, maar had na 28 maart niets meer gehoord over een eventuele nieuwe verbintenis. Gezien zijn transfervrije status, voelde hij zich gedwongen om verder te kijken. "Het klopt dat er na eind maart geen contact meer is geweest met Nick. Nick heeft in die fase zijn eigen contract alleen ook opgezegd, daardoor ontstond een situatie waarin beide partijen vrij waren om keuzes te maken", zegt De Haan tegen Voetbal International.

De technisch man weigert het boetekleed aan te trekken. "Voor de positie links centraal hadden we behalve Nick ook Pawel Bochniewicz en Joost van Aken. Dan gaat het uiteindelijk om welke keuzes je maakt", stelt De Haan, die besloot om langer in zee te gaan met laatstgenoemde verdediger. "Het enige dat ik daarover kan zeggen is dat het een het ander gekruist heeft", doelend op de contractverlenging van Van Aken.