Martínez interpreteert Lang-opmerking van Van Gaal verkeerd op persconferentie

Martínez interpreteert Lang-opmerking van Van Gaal verkeerd op persconferentie

7 juni - 15:02
33

Roberto Martínez is dinsdag op zijn persconferentie teruggekomen op een uitspraak van Louis van Gaal. Een opmerking over Noa Lang werd door de Belgische bondscoach verkeerd geïnterpreteerd.

Van Gaal verklaarde op zijn persconferentie in aanloop naar het duel met België dat middenvelders zelden de Ballon d'Or winnen en het vaak aanvallers zijn die met de prestigieuze prijs aan de haal gaan. Om die reden zou Lang, die kort daarvoor ter sprake was gekomen, meer kans maken dan Kevin De Bruyne, waarna Van Gaal om zijn eigen grap begon te lachen.

"België zet te weinig druk", zo werd Van Gaal geciteerd door een Belgische journalist. "Ik antwoord je niet als je een trainer citeert die zegt dat Noa Lang meer de Gouden Bal verdient dan Kevin De Bruyne", counterde Martínez, die de context dus niet helder had. 

"Ik ga niet antwoorden op andere bondscoaches. Soms zetten we heel goed druk. Maar het moeilijke aan internationaal voetbal is dat een blok van 75 wedstrijden 6 jaar duurt, dus het is moeilijk om een lijn te vinden. Tegen Nederland deden we het niet goed genoeg, maar ons succes hangt niet af van onze druk, wel wat we doen met en zonder de bal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie