De Vrij neemt rol Van Dijk over: 'Speel er al jaren, weet wat er gevraagd wordt'

De Vrij neemt rol Van Dijk over: 'Speel er al jaren, weet wat er gevraagd wordt'

07-06-2022 19:11 Laatste update: 19:52
9

Stefan de Vrij neemt woensdagavond de rol van Virgil van Dijk over in het Nations League-duel met Wales. De verdediger van Internazionale kijkt uit naar het duel en zegt het feestvierende Wales niet te onderschatten.

Dat liet De Vrij weten op het persmoment op dinsdag in aanloop naar het duel. "De bondscoach heeft net in een interview gezegd dus ik mag het bevestigen. Van Dijk speelt in de rol waar ik al jaren speel, dus ik weet wat daar gevraagd wordt. Belangrijk is het drukzetten, oplopen en de lijn meenemen als we naar voren moeten. Voor de organisatie is die rol heel belangrijk", vertelt de verdediger van Inter. 

Dat De Vrij niet eerste keus is, maakt de voorbereiding van de Nederlander niet anders. "Voor mij maakt het niet zo heel veel uit, ik moet altijd klaar zijn", stelt De Vrij. "Er kan van alles gebeuren in een wedstrijd. De voorbereiding is wat mij betreft niet anders. Het prikkelt iedereen dat er veel concurrentie is en dat je moet leveren om het bij de bondscoach te halen", legt De Vrij uit. 

Vervolgens interrumpeert bondscoach Louis van Gaal hem: dat zijn goede termen, na het horen van het woord 'leveren'. Ook feliciteert De Vrij Wales met het behalen van het WK in Qatar. "Congrats, by the way. Het is een grote prestatie van Wales om het WK te halen, het laat zien dat ze veel kwaliteit in hun elftal hebben", besluit De Vrij, die de aanvoerdersband zal dragen, zo maakte Van Gaal bekend.

"De Vrij wordt de nieuwe aanvoerder, hij komt op de plek van Van Dijk te staan. Wat Van Dijk doet, kan De Vrij ook. Hij heeft zich goed ontwikkeld, ik heb er vol vertrouwen in", laat de keuzeheer weten.