'Memphis draagt aanvoerdersband tegen Polen, Van Gaal stelt sterkere basiself op'

'Memphis draagt aanvoerdersband tegen Polen, Van Gaal stelt sterkere basiself op'

10-06-2022 17:40 Laatste update: 20:03
65

Memphis Depay is zaterdag de aanvoerder van Oranje in het Nations League-duel met Polen. Bondscoach Louis van Gaal heeft daarmee drie verschillende aanvoerders aangewezen in drie duels. De verwachting is dat Van Gaal weer het eerste elftal opstelt dat ook tegen België startte.

De enige speler die ontbreekt, is Virgil van Dijk. De verdediger kreeg vanwege het lange seizoen van Liverpool vrij na het duel met de Belgen. Van Gaal gooide de selectie volledig om tegen Wales en startte met elf andere namen. Oranje leek in de blessuretijd tegen een gelijkspel aan te lopen, maar Wout Weghorst kopte vlak voor tijd nog de winnende treffer tegen de touwen. 

Van Gaal wilde nog niet veel kwijt over de opstelling tegen Polen op de persconferentie van vrijdag, maar dat Memphis de aanvoerdersband draagt in plaats van de afwezige Van Dijk is wel al bekend. Verder houd de bondscoach zich stil over de mogelijke tactiek tegen Polen. "Het is ook het spel van de tactiek, als ik mijn opstelling verraad weet hij (de Poolse bondscoach, red.) al hoe ik ga spelen", zei Van Gaal op het persmoment.