Eric Meijers: 'Wij worden een soort RKC, dacht ik: straks nog Eredivisie'

Eric Meijers: 'Wij worden een soort RKC, dacht ik: straks nog Eredivisie'

10-06-2022 23:38
9

Eric Meijers zal voor altijd herinnerd worden aan zijn k*tkeeper-tirade, tijdens de registratie van de degradatiestrijd van Achilles ’29, vastgelegd in de documentaire Voetbal Is Oorlog. De 58-jarige Nijmegenaar had nochtans grote plannen met Achilles, dat in 2013 de overstap van het amateurvoetbal naar de toenmalige Jupiler League maakte.

De club uit Groesbeek speelde jarenlang in de top van het amateurvoetbal en hoopte ook als profclub stappen te zetten. In zijn eerste drie seizoenen werd het twintigste, achttiende en vijftiende in de Eerste Divisie. "Wij worden een soort RKC, dacht ik. Straks spelen we nog Eredivisie ook. Maar het liep allemaal heel anders", aldus Meijers in gesprek met het Algemeen Dagblad. Het Voetbal Is Oorlog-seizoen 2016/2017 werd afgesloten met een degradatie, sindsdien is Achilles steeds verder weggezakt in het amateurvoetbal. "Achilles is kapot."

Meijers zal dus voor altijd herinnerd worden aan de documentaire en is zelfs een bekende Nederlander geworden. "De helaas te vroeg overleden journalist Danny van den Broek (van de Gelderlander, red.) schreef een boek over mij: Van kroonprins tot kutkeeper. Dat loopt nog goed ook en de opbrengst gaat naar een goed doel. Ik mocht aanschuiven bij Derksen, Van der Gijp en Genee in Voetbal Inside (het tegenwoordige Vandaag Inside, red.). Ze vragen me voor lezingen. Het heeft mij ook wel iets opgeleverd."

De Nijmegenaar hoopt ondertussen nog op een nieuwe club, nadat hij vorig seizoen is vertrokken bij Tweede Divisie-club Spakenburg. "Laatst belde Alex Pastoor. We zaten samen op de cursus. Hij wilde een podcast opnemen over hoe ik als trainer te werk ging. Er was meer dan 'kutkeeper'. En er zullen clubs zijn die dat nog weten. Toch?"