Van Gaal ontvangt open sollicitatie: 'Het WK komt eraan, daar kijk ik naar uit'

Van Gaal ontvangt open sollicitatie: 'Het WK komt eraan, daar kijk ik naar uit'

15-06-2022 21:44
27

Timothy Fosu-Mensah heeft het WK met Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet. Mede door blessureleed dateert de laatste interland van de Bayer Leverkusen-verdediger van 26 maart 2018. 

Begin 2021 zette Fosu-Mensah een sterke fase neer, waardoor het Nederlands elftal in beeld was. "Het was heel erg jammer. Ik raakte eind februari, begin maart geblesseerd en toen waren de interlands. Voor mijn gevoel zat ik er heel dichtbij", vertelt hij aan ESPN. Door zijn blessure kon de verdediger een oproep van Frank de Boer voor het EK vergeten. "Ik denk dat ik opgenomen zou worden voor die interlands, maar wat kan je eraan doen. Je moet vooruit kijken. Het EK heb ik moeten laten schieten."

Ook het voorbije seizoen kampte Fosu-Mensah met blessures, waardoor hij tot slechts zes Bundesliga-optredens kwam. Inmiddels is hij weer fit en begint hij volgende week met Leverkusen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Nu ga ik in de Champions League spelen met Leverkusen. Dat zijn dingen waar ik naar uitkijk. Het WK komt eraan, daar kijk ik ook naar uit." Fosu-Mensah houdt zijn telefoon in de gaten en droomt van het WK in Qatar. "Je weet maar nooit, maar ik ben nu bezig met Leverkusen."