Arsenal-fans boos om rugnummer Nketiah, ploeggenoot springt op de bres

Arsenal-fans boos om rugnummer Nketiah, ploeggenoot springt op de bres

19-06-2022 12:55
54

Eddie Nketiah verlengde zaterdag zijn aflopende contract bij Arsenal, maar op veel goedkeuring van de achterban kan dat niet rekenen. Vooral het feit dat de 23-jarige spits gaat spelen met veertien op zijn rug, het iconische rugnummer van Thierry Henry, schoot bij de fans in het verkeerde keelgat. 

The Gunners grepen het afgelopen seizoen net naast een ticket voor de Champions League. De supporters hopen daarom op grote aankopen, zodat de ploeg van manager Mikel Arteta eindelijk weer eens echt een rol van betekenis kan spelen. Het beleid van Arsenal zorgt voor frustratie en dat kwam tot uiting tijdens de contractverlenging van Nketiah. Dat de Engelsman nummer 14 krijgt na tien goals in 59 Premier League-duels, was de druppel.

Dat Nketiah de wind van voren krijgt, wekt dan weer onbegrip bij ploeggenoot Gabriel Magalhães. 'Hoe kun je zo ondankbaar zijn? Oh mijn god', schreef de Braziliaanse verdediger op Twitter. Ook clubicoon Ian Wright nam het voor de spits op. 'Wat zegt een nummer? Als je niets positiefs te zeggen hebt over onze spelers, waarom houd je dan niet je mond? Je kunt jezelf nooit een Arsenal-fan noemen als je zo negatief bent. Zou je dit ook in Eddie's gezicht zeggen? Zo niet, shut the f*ck up.'