Xavi straft klagende Barça-spelers af: 'Trek maar vijf miljoen uit jullie zakken'

Xavi straft klagende Barça-spelers af: 'Trek maar vijf miljoen uit jullie zakken'

20-06-2022 13:45
63

FC Barcelona sloot het seizoen vorige maand af met een vriendschappelijke trip naar Australië, tot irritatie van een deel van de spelersgroep. Xavi drukte de onvrede echter snel de kop in, meldt El Periódico.

Meerdere spelers van Barcelona waren het vanwege het lange en slopende seizoen in Spanje niet eens met de vriendschappelijke wedstrijd tegen de All Stars van de Australische competitie. Xavi kreeg dat vlak voor de trip te horen en greep adequaat in.

De trainer van Barça riep zijn spelersgroep bij elkaar en maakte duidelijk dat de wedstrijd werd gespeeld 'om de salarissen van iedereen te kunnen betalen'. "Dus als jullie nu vijf miljoen uit jullie zakken op tafel leggen, breng ik het geld naar de president (Joan Laporta, red.) en gaan we niet naar Sydney", wordt Xavi geciteerd door El Periódico.

Uiteindelijk stapten de spelers op het vliegtuig naar Australië, waar op 25 mei met 3-2 werd gewonnen door goals van Ousmane Dembélé, Adama Traoré en Ansu Fati. Het was de laatste wedstrijd van Luuk de Jong in het Barça-shirt.