Ex-PSV-talent Sanoh (26) terug in Eindhoven: Ik wil stabiliteit voor mijn meiden

Ex-PSV-talent Sanoh (26) terug in Eindhoven: "Ik wil stabiliteit voor mijn meiden"

27 juni - 16:07 Laatste update: 16:37
17

Moussa Sanoh is na vijf jaar terug op de Nederlandse velden en zet zijn carrière voort bij FC Eindhoven. De kersverse international van Liberia heeft namens Jong PSV en RKC Waalwijk 84 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld, maar kan het zich voorstellen dat niet alle voetbalvolgers hem nog kennen.

Sanoh vertrok in 2017 naar het Engelse Crawley Town en kwam daarna uit in Roemenië en op Malta. "En dan vergeten ze je naam. Dat gaat snel in het voetbal. Maar geen probleem hoor. Ik ben het spelletje niet verleerd", laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. "Dan moet ik het gewoon weer een keer laten zien."

De 26-jarige aanvaller heeft goede redenen om terug te keren in Nederland. "Want er is een tweede dochter op komst en ik wil stabiliteit voor mijn meiden." Het is hem bovendien niet ontgaan dat FC Eindhoven het voorbije topseizoen heeft bekroond met een derde plek in de Keuken Kampioen Divisie. "Eindhoven is een mooi platform om je te laten zien. Dat is ook gebleken. Die jongens die vorig seizoen voorin speelden, hebben mooie stappen gemaakt", doelt hij op Jort van der Sande (NAC Breda), Charles-Andreas Brym (Sparta) en Valentino Vermeulen (Borussia Dortmund II). "Dat wil ik uiteindelijk ook."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s