'PSG kan vertrek Xavi Simons alleen zichzelf verwijten, heeft topspeler-potentie'

'PSG kan vertrek Xavi Simons alleen zichzelf verwijten, heeft topspeler-potentie'

30 juni - 16:59
63

Paris Saint-Germain heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden met het vertrek van Xavi Simons naar PSV. Dat vertelt clubwatcher Jonathan Johnson van CBS Sports aan de NOS. Hij zag de negentienjarige Nederlander het afgelopen jaar vaak aan het werk.

PSV legde Simons dinsdag voor vijf seizoenen vast, terwijl PSG zijn aflopende contract graag wilde verlengen. "Paris Saint-Germain kan het vertrek van Simons alleen zichzelf verwijten", verklaart Johnson. "Ze hebben veel te traag gehandeld wat betreft zijn contract. Bovendien hebben ze hem veel te weinig laten spelen om hem echt perspectief te bieden."

"PSG is teleurgesteld dat ze met Simons een talent met veel potentie verliezen. Maar het is voor jonge spelers gewoon moeilijk om daar door te breken", vervolgt Johnson, die PSG al sinds 2011 op de voet volgt. "Ik verwacht dat hij in Eindhoven zeker meer gaat spelen, op een goed niveau. Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een topspeler."

Johnson zag Simons het afgelopen jaar vaak aan het werk op de trainingen van PSG en werd daar vrolijk van. "Hij is altijd happy en straalt positieve energie uit. Hij lacht veel en de frustratie over de weinige kansen die hij kreeg, hield hij goed verborgen. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij als basisspeler van waarde kan zijn voor PSV."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast