FC Twente rondt grote transfer af: Vlap tekent tot 2025 in Enschede

FC Twente rondt grote transfer af: Vlap tekent tot 2025 in Enschede

4 juli - 17:04
54

FC Twente heeft Michel Vlap gepresenteerd. De Tukkers hebben een overeenstemming bereikt met Anderlecht de middenvelder. Vlap tekent een driejarig contract met een optie voor nog een jaar.

Waar Vlap in eerste instantie niet haalbaar leek voor Twente, kwam er ineens schot in de zaak. Technisch directeur Jan Streuer liet weten dat er toch een akkoord met Anderlecht naderde. Dat akkoord is bereikt: Twente maakt naar verluidt ongeveer twee miljoen euro over naar België.

Vlap kwam het afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor de nummer vier van het afgelopen Eredivisie-seizoen. De aanvallende middenvelder was een vaste waarde in het elftal van Ron Jans en liet recent al weten graag terug te keren naar Twente. Hij kwam het afgelopen seizoen tot 36 officiële duels, waarin hij vijf keer trefzeker was en twee assists gaf.

"We wilden Michel heel graag voor FC Twente behouden", zegt Streuer. "Uiteindelijk is de club er in geslaagd Michel definitief over te nemen van Anderlecht en daar zijn we heel blij mee. Michel heeft vorig seizoen een belangrijk aandeel gehad in het sportieve succes en de ontwikkeling van de ploeg. We hebben de verwachting dat hij bij FC Twente nieuwe stappen kan maken en daarmee van nog meer waarde kan zijn voor de ploeg. Michel is bovendien een heel fijne en gedreven speler die je graag in de selectie wilt hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast