FC Eindhoven versterkt zich met horlogedief van Dolberg: 'Bienvenue Lamine'

FC Eindhoven versterkt zich met horlogedief van Dolberg: 'Bienvenue Lamine'

09-07-2022 11:39 Laatste update: 12:05
108

FC Eindhoven heeft een opmerkelijke versterking in huis gehaald. Lamine Diaby-Fadiga (21) wordt een jaar gehuurd van Paris FC. De spits staat in Nederland vooral bekend als de persoon die een horloge van Kasper Dolberg stal. 

FC Eindhoven maakt de huurovereenkomst bekend via de officiële kanalen. Het horloge-incident gebeurde inmiddels bijna drie jaar geleden. Dolberg had net de overstap van Ajax naar OGC Nice gemaakt en zijn horloge werd gestolen door een ploeggenoot. Diaby-Fadiga werd als schuldige aangewezen en op staande voet ontslagen bij de club. 

Enige tijd later dook de jonge speler op in de Ligue 2 bij Paris FC. De club verhuurt hem nu dus aan FC Eindhoven. Technisch manager Mark Scheepers wil het verleden van de speler graag achter zich laten. "Lamine is een speler met veel potentie die hij om verschillende redenen nog niet helemaal waar heeft weten te maken. Bij FC Eindhoven geloven wij erin dat wij spelers met een krasje beter kunnen maken en kunnen helpen de volgende stap in hun carrière te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat Lamine een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze selectie."

#DoneDeal is een productie van VoetbalPrimeur. In deze podcast, die minstens drie keer per week uitkomt, bespreekt de redactie de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt. Voor updates en meer informatie: volg ook ons op Twitter en Instagram!