Van Bronckhorst raakt doelpuntenmaker uit Europa League-finale kwijt: 7 miljoen

Van Bronckhorst raakt doelpuntenmaker uit Europa League-finale kwijt: 7 miljoen

09-07-2022 21:49
7

Rangers FC-manager Giovanni van Bronckhorst is spits Joe Aribo kwijt. De 25-jarige international van Nigeria heeft zaterdag zijn transfer naar het Engelse Southampton afgerond.

Aribo doorstond zijn medische keuring en is zaterdag gepresenteerd door The Saints, die hem voor vier seizoenen vast hebben gelegd. Rangers houdt er in eerste instantie zeven miljoen euro aan over, maar de transfersom kan door middel van bonussen nog oplopen tot circa twaalf miljoen euro.

Southampton verwelkomt hem met open armen. "Joe heeft al veel ervaring op het hoogste niveau opgedaan en heeft in de Europa League bewezen dat hij de Premier League aan kan", laat manager Ralph Hasenhüttl weten via de clubkanalen. "Dat is zijn ambitie en hij is vastbesloten om te bewijzen dat hij het kan."

Rangers haalde Aribo in 2019 nog transfervrij weg bij Charlton Athletic. Vorig seizoen scoorde hij negen keer in gaf hij tien assists in 57 officiële wedstrijden namens de Schotten. Zijn laatste wedstrijd was de Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt, maar deze ging verloren, ondanks een treffer van Aribo in Sevilla.