Krüzen neemt afscheid van Bosz: 'Ander salarisstrookje, maar geld is niet alles'

Krüzen neemt afscheid van Bosz: 'Ander salarisstrookje, maar geld is niet alles'

10-07-2022 07:46
59

Hendrie Krüzen volgde Peter Bosz bij talloze clubs, van AGOVV en Maccabi Tel Aviv tot Ajax en Borussia Dortmund, maar heeft besloten terug te keren bij zijn geliefde Heracles Almelo. Bij Olympique Lyon voelde hij zich niet op zijn plek.

Bosz stapte vorig seizoen in bij L'OL en nam zijn vaste assistent mee. Krüzen besloot na één jaar echter zijn contract in te leveren: vanwege de taalbarrière kon hij weinig communiceren met de meeste spelers. "Ik heb m'n best gedaan en lessen genomen, maar kreeg het niet onder de knie. Praten met spelers wordt dan heel lastig. Peter zag me verpieteren, de moed zakte me telkens weer in de schoenen. Ik had niet het gevoel van waarde te zijn. Ik had er kunnen blijven, puur voor het geld, maar dat wilde ik niet", vertelt hij aan TC/Tubantia.

Wedden

Meer odds

Het gemis van het thuisfront in Nederland hielp ook niet mee. "Mijn kinderen opzoeken, de kleintjes over de vloer hebben, ze kunnen vasthouden, ze in het echt zien: ik miste het allemaal", aldus de vijfvoudig Oranje-international. "Ik had me kunnen laten ontslaan en nog wat geld mee kunnen krijgen, maar zo zit ik niet in elkaar. M'n salarisstrookje aan het einde van de maand ziet er nu wel een stuk anders uit, maar geld is niet alles."

Krüzen gaat komend seizoen John Lammers assisteren bij Heracles, de club die hij als speler en als assistent-trainer jarenlang heeft gediend. De 57-jarige Almeloër is ook van plan om de komende jaren te blijven, ondanks het zware jaar dat Heracles achter de rug heeft. "Dat is ook één van de redenen waarom ik terug ben. Om op te bouwen wat we vroeger waren. We moeten weer die familieclub worden. Herkenbaar zijn", belooft hij. "Ook al gaat Peter aan de slag bij FC Barcelona of Liverpool, Heracles is mijn eindstation. Ik wil de club terugbrengen waar we horen, de rest is een gesloten boek."