'Zware domper voor Oranje Leeuwinnen: Vier noodgedwongen wijzigingen'

'Zware domper voor Oranje Leeuwinnen: Vier noodgedwongen wijzigingen'

10-07-2022 19:55
33

Mark Parsons krijgt in aanloop naar de tweede groepswedstrijd op het Europees kampioenschap te maken met een grote uitdaging. De bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal kan naar alle waarschijnlijkheid namelijk geen beroep doen op vier Oranje Leeuwinnen.

Dat meldt De Telegraaf. Sari van Veenendaal (schouder) en Aniek Nouwen (enkel) moesten tijdens het duel met Zweden (1-1) noodgedwongen het veld verlaten wegens een blessure. Het tweetal moest ter controle naar het ziekenhuis.

Naast Van Veenendaal en Nouwen raakte Stefanie van der Gragt zaterdagavond ook geblesseerd. Ondanks dat de centrale verdediger een ribblessure had, speelde ze wel de hele wedstrijd uit. Zondag trainde Van der Gragt niet mee, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat ze komende woensdag zal spelen.

Eerder op de zondag meldde de nationale ploeg via de officiële kanalen dat Jackie Groenen een positieve coronatest heeft afgelegd, waardoor de middenvelder van Manchester United voorlopig wordt geïsoleerd van de rest van de selectie. Zodra Groenen klachtenvrij is en een negatieve test aflegt, zal ze de trainingen hervatten.