Update: Özil ontbindt contract bij Fenerbahçe en heeft meteen al nieuwe uitdaging

Update: Özil ontbindt contract bij Fenerbahçe en heeft meteen al nieuwe uitdaging

14-07-2022 17:38 Laatste update: 17:33
69

Mesut Özil lijkt klaar te zijn bij Fenerbahçe. De directie van de Turkse topclub kan niet door één deur met de Duitser en zal het contract van de voormalig topvoetballer verscheuren. 

Dat melden verscheidene Turkse media, waaronder Hürriyet. Özil speelde jarenlang de sterren van de hemel bij Real Madrid en Arsenal, maar vertrok in 2021 naar Turkije om daar zijn carrière te vervolgen. Aanvankelijk leek de aanvallende middenvelder op zijn plek te zitten met Fenerbahçe, maar na een woordenwisseling met trainer Ismail Kartal is hij uit de selectie gezet in maart van dit jaar. 

Fenerbahçe heeft inmiddels een nieuwe trainer, Jorge Jesus, maar de Portugees zei de wensen van de directie te volgen en Özil uit het elftal te houden. De kans dat de Duitse middenvelder in Turkije blijft voetballen, is wel aanwezig. Het gerucht gaat dat Istanbul Basaksehir de controleur wil overnemen. Eerder meldden bronnen al dat Özil op interesse kon rekenen vanuit de Verenigde Staten. 

Update: Het is officieel: Mesut Özil is per direct geen speler meer van Fenerbahçe. De middenvelder heeft in Istanbul Basaksehir meteen een nieuwe club gevonden. Özil tekent voor één jaar met een optie voor nog een jaar.