Opgeluchte Roord is blij met de drie punten en reageert kort op interview in krant

Opgeluchte Roord is blij met de drie punten en reageert kort op interview in krant

13-07-2022 23:24
23

De zege op Portugal voelde als een opluchting voor het Nederlands elftal, dus ook voor Jill Roord. Ze blikte na afloop ook nog kort terug op haar interview in de Volkskrant.

"Het belangrijkste is de drie punten", vertelt Roord bij de NOS na de 3-2 zege op Portugal. "We begonnen goed, maar daarna kakten we in. Het werd een chaotische wedstrijd, onnodig en jammer. We hebben op karakter weten te winnen. Danielle (Van de Donk, red.) schoot de derde fantastisch binnen."

Wedden

Meer odds

In de slotfase kreeg Roord nog een gele kaart. Ze ging boos verhaal halen bij een Portugees, die haar neermaaide. "Meer om die tackle van haar, ja. Ik vond dat de scheids heel snel een kaart aan ons gaf en veel overtredingen van hen prima vond. Ik moet niet zo reageren, maar werd gewoon een beetje boos op haar."

Interview
Het ging woensdag veel over Roord, die in de Volkskrant indirect kritiek uitte op de visie van bondscoach Mark Parsons. Na afloop werd ze ernaar gevraagd. "Ik weet niet waar je het over hebt, dus ik denk niet dat ik het zo heb bedoeld. Nee joh, we zijn allemaal sarcastisch en maken er juist grapjes over met hem. Dat moet je niet zo serieus nemen, denk ik."