FC Volendam behoudt huurling van Internazionale: 'Zullen goed voor hem zorgen'

FC Volendam behoudt huurling van Internazionale: 'Zullen goed voor hem zorgen'

15-07-2022 12:18
11

FC Volendam heeft Gaetano Oristanio weten te behouden. Internazionale en FC Volendam hebben elkaar weten te vinden, waardoor de negentienjarige middenvelder nog een seizoen bij Volendam blijft. 

Dat meldt Volendam via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder speelde een grote rol in het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Met zeven treffers in 35 duels was de tiener mede verantwoordelijk voor de tweede plaats in de competitie, waardoor Volendam zich binnenkort weer in de Eredivisie mag gaan melden. De ontwikkeling van Oristanio bleef in Italië ook niet onopgemerkt: bondscoach Robert Mancini nodigde de middenvelder al uit voor een trainingsstage en de speler maakte zijn debuut voor Jong Italië. 

Wedden

Meer odds

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij dat de jongeling kan worden behouden. "Voor Inter, voor FC Volendam én voor Gaetano zelf was het logisch deze samenwerking te verlengen. Ik heb Gaetano vorig jaar aangekondigd met het mooie Italiaanse woord fantasista. Bij vlagen druipt de klasse er nu al vanaf en wij zijn overtuigd dat hij in dit tweede jaar een nog hoger niveau gaat halen. Daarbij is Gaetano op meerdere aanvallende posities inzetbaar", besluit Van Leeuwen op de clubwebsite