'Verwacht dat Van Wermeskerken zou zorgen voor toeloop PEC-fans: ijdele hoop'

'Verwacht dat Van Wermeskerken zou zorgen voor toeloop PEC-fans: ijdele hoop'

15-07-2022 23:28
18

Het Zwolse restaurant Sushi Roku, van ondernemer Shinya Nabae en PEC Zwolle-back Sai van Wermeskerken, is failliet gegaan. Beide zakenpartners hoopten tevergeefs op een toeloop van voetbalfans.

Eind 2021 kwamen de problemen al aan het licht. Het net geopende restaurant moest zijn deuren alweer sluiten, werknemers wachtten nog op achterstallig loon en een aannemer eiste circa veertigduizend euro terug. Inmiddels is Van Wermeskerken uit het project gestapt en is het faillissement een feit.

De Stentor weet dat een crowdfundingsplatform – waar liefst 134 investeerders in waren gestapt – nu negentigduizend euro terug wil eisen. Nabae hoopte dat de aanwezigheid van Van Wermeskerken voor extra klandizie zou zorgen. 'De verwachting was dat zijn betrokkenheid zou leiden tot een toeloop van klanten uit de achterban van de voetbalclub. Dit bleek echter ijdele hoop te zijn en de verwachte resultaten zijn nooit behaald', verklaart hij, via de curator, de tegenvallende omzet en de daaruit voortkomende betalingsproblemen.

Van Wermeskerken – voorheen uitkomend voor FC Dordrecht en SC Cambuur – is inmiddels begonnen aan zijn vierde seizoen bij PEC. Door een zware knieblessure miste hij een groot deel van het vorige seizoen.