Pedersen wil basisplaats terugverdienen: 'Laten zien dat ik wil spelen'

Pedersen wil basisplaats terugverdienen: 'Laten zien dat ik wil spelen'

17-07-2022 09:28 Laatste update: 09:57
38

Marcus Pedersen vierde zaterdag zijn 22ste verjaardag en kreeg als cadeau een 0-4 nederlaag tegen Union Sint-Gillis. Desondanks gelooft de Noor dat Feyenoord op tijd klaar zal zijn voor het nieuwe seizoen en wil de vleugelverdediger zelf ook nog stappen zetten. 

Pedersen sprak met RTV Rijnmond over het verloren oefenduel en de ontwikkelingen van het elftal. "We hebben de afgelopen twee weken al progressie laten zien. Als we verder gaan waar we mee bezig zijn weet ik zeker dat we klaar zijn voor de start van het seizoen", stelt de Noor, die terug kan kijken op een sterke eerste seizoenshelft. "Ik heb veel gespeeld en mezelf ontwikkeld. Ik heb progressie laten zien gedurende het seizoen. Daar moet ik nu verder op bouwen."

In de tweede seizoenshelft moest Pedersen toekijken hoe Lutsharel Geertruida vaak op zijn plek stond. "Het was een lang seizoen. Iedereen hier leren kennen en hier landen was best moeilijk, maar nu ben ik hier helemaal gesetteld en comfortabel. Ik ben klaar en hongerig om te beginnen. Dit jaar moet ik nog meer laten zien dat ik wil spelen."

Feyenoord verloor onlangs sterkhouders Luis Sinisterra en Tyrell Malacia. Daarnaast vertrokken ook Guus Til en Bryan Linssen, waardoor de spoeling dun is in de voorhoede. "De club zal voor nieuwe spelers zorgen. We gaan een sterk team hebben bij de start van de competitie. We willen weer meedraaien in de top", meent Pedersen.