Engelse media: salaris van Martínez bij Manchester United ligt op straat

Engelse media: salaris van Martínez bij Manchester United ligt op straat

18-07-2022 12:58 Laatste update: 13:13
64

Het salaris van Lisandro Martínez ligt op straat. De topaankoop van Manchester United gaat volgens Engelse media zo'n anderhalve ton per week verdienen, een stuk minder dan een aantal collega-verdedigers.

Een aantal Engelse kranten publiceert maandag over het bedrag dat Martínez bij zijn nieuwe club gaat verdienen. De Argentijn, die Ajax minimaal 57 miljoen en maximaal 67 miljoen euro oplevert, zou in Manchester een slordige 141.460 euro per week gaan opstrijken. Dat komt neer op 7,35 miljoen euro per jaar. Aanvoerder Harry Maguire en Raphaël Varane verdienen aanmerkelijk meer.

Volgens The Telegraph staat het salaris van de ex-Ajacied symbool voor de nieuwe en financieel verantwoordelijke weg die United onder Ten Hag is ingeslagen. De club betaalde in het verleden te vaak exorbitant hoge salarissen voor spelers die niet uit de verf kwamen.

Zondag maakte Ajax bekend Martinez voor een fors bedrag te verkopen aan Manchester United. De transfer is nog niet volledig afgerond. De verdediger wacht nog op de benodigde papieren en op de medische keuring.