'Brobbey keert terug: Ajax en RB Leipzig werken 'final details' uit'

'Brobbey keert terug: Ajax en RB Leipzig werken 'final details' uit'

19-07-2022 12:08
244

Ajax lijkt de terugkeer van Brian Brobbey op korte termijn af te gaan ronden. De onderhandelingen met RB Leipzig zijn aanbeland in de laatste fase, meldt Fabrizio Romano.

Ajax en RB Leipzig moeten alleen nog 'final details' uitwerken. Zodra alles rond is, begint Brobbey aan de derde periode in Amsterdam. De twintigjarige spits is al akkoord met een vijfjarig contract. Ajax betaalt naar verluidt zeventien miljoen euro voor hem.

Brobbey wordt na Steven Bergwijn en Owen Wijndal, die overkwamen van respectievelijk Tottenham Hotspur en AZ, de derde zomerversterking van Ajax. Calvin Bassey (Rangers FC) en Francisco Conceição (FC Porto) zullen waarschijnlijk snel volgen.

Ruim een jaar geleden besloot Brobbey zijn aflopende contract bij Ajax niet te verlengen, waardoor hij transfervrij naar RB Leipzig kon vertrekken. Zijn verblijf in Duitsland werd geen succes. Het afgelopen half jaar speelde hij al op huurbasis bij Ajax.

De laatste maanden kwamen technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar tot de conclusie dat er voor zeventien miljoen euro geen beter bruikbare spits te krijgen is in Europa. Brobbey volgt de naar Borussia Dortmund vertrokken Sébastien Haller op.