Heracles doet zaken met FC Utrecht: 'Het hele plaatje spreekt mij aan'

Heracles doet zaken met FC Utrecht: 'Het hele plaatje spreekt mij aan'

20-07-2022 12:32
56

Sylian Mokono gaat naar Heracles Almelo. De 23-jarige rechtsback komt over van FC Utrecht, waar hij ondanks 66 optredens in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Utrecht nooit wist door te breken.

Mokono tekent voor drie seizoenen in Almelo, met een optie voor een extra jaar. De back, wiens speeltijd in de hoofdmacht van Utrecht beperkt bleef tot drie duels, had meteen een goed gevoel bij Heracles. "De gesprekken die ik heb gevoerd hebben me veel vertrouwen gegeven. Ik heb met de trainer (John Lammers, red.) gesproken over de manier van voetballen die hij voorstaat en dat sprak me als aanvallende back ook aan", aldus Mokono in de officiële aankondiging op de clubsite.

In Almelo wordt Mokono herenigd met Justin Hoogma, die in het verleden ook voor Utrecht uitkwam. "Ik ken Justin nog van FC Utrecht en hij heeft me uitgelegd hoe de club in elkaar zit: een warme club waar je je met behulp van een goede staf en ervaren spelers kunt door ontwikkelen. Het hele plaatje spreekt mij aan." Heracles trok eerder deze zomer ook al oude bekende Marko Vejinovic aan. Op 5 augustus begint voor Heracles de jacht op promotie naar de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.