Ajax verwelkomt Bassey: 'Soms moet je spelers halen die wat duurder zijn'

Ajax verwelkomt Bassey: 'Soms moet je spelers halen die wat duurder zijn'

20-07-2022 14:20
122

Calvin Bassey overtuigde Ajax definitief in de verloren Europa League-finale van Rangers FC tegen Eintracht Frankfurt. Dat vertelt technisch manager Gerry Hamstra aan het Algemeen Dagblad.

Ajax maakte woensdagmiddag de komst van Bassey officieel. De international van Nigeria kost maximaal 26,5 miljoen euro en is de opvolger van Lisandro Martínez, die naar Manchester United vertrok. Maandag werd Bassey al gekeurd in Amsterdam.

"We halen één van de uitblinkers van de Europa League-finale", legt Hamstra uit aan het AD. "Wij kenden hem al, maar zijn profiel was anders. Het principe van spelers achter basisspelers klaarstomen, zoals we bijvoorbeeld met Antony en David Neres gedaan hebben, willen we handhaven."

Dat Ajax de hoofdprijs betaalt, is volgens Hamstra niet vreemd. "Als je teveel spelers kwijtraakt, moet je soms ook spelers halen die wat duurder zijn, maar Ajax wel meteen een kwaliteitsinjectie geven. Dat doen we met Steven Bergwijn, Owen Wijndal én Bassey."

Ajax lijkt nu door te schakelen naar Brian Brobbey, die voor bijna twintig miljoen euro moet overkomen van RB Leipzig. Ook Francisco Conceição (FC Porto) is in aantocht. Voor hem gaat Ajax vijf miljoen euro betalen.