Hamstra verklaart waarom Ajax minimaal 23,5 miljoen euro betaalt voor Bassey

Hamstra verklaart waarom Ajax minimaal 23,5 miljoen euro betaalt voor Bassey

20-07-2022 15:36
185

Gerry Hamstra heeft aan Ajax Life uitgelegd waarom Ajax een mega-uitgave doet voor Calvin Bassey. De opvolger van Lisandro Martínez komt voor minimaal 23 miljoen en maximaal 26,5 miljoen euro over van Rangers FC.

Bassey is na Steven Bergwijn, die deze zomer overkwam van Tottenham Hotspur, de duurste aankoop in de Ajax-historie. Hamstra zegt 'Champions League-waardige spelers' terug te willen halen na het vertrek van onder meer Martínez, Sébastien Haller en Ryan Gravenberch.

"De één-op-één vervangers kosten nou eenmaal iets meer dan de jongens die daarachter zitten", verklaart de technisch manager van Ajax aan Ajax Life. "Uiteindelijk heb je ambities. Je wil kampioen worden en de volgende stap in Europa zetten."

Bassey (22) stáát er meteen in Amsterdam, verwacht Hamstra. "Hij is een open persoonlijkheid. Bij Rangers heeft hij een geweldige vlucht genomen. Bassey speelde eerst als back, maar Giovanni van Bronckhorst heeft hem in het centrum gezet. Hij is een jongen die in korte tijd grote stappen heeft gezet."

"Vanuit hier kan hij met twee á drie jaar alsnog een mooie stap maken naar de top van Engeland", aldus Hamstra, die weet dat Bassey ook naar de Premier League kon. "We willen aan de ene kant presteren met dit soort jongens erbij, maar weten ook dat ze uiteindelijk een volgende stap willen maken."