Slot: 'Dat is een speler die Feyenoord verder had geholpen, zoals Brobbey en Ajax'

Slot: 'Dat is een speler die Feyenoord verder had geholpen, zoals Brobbey en Ajax'

21-07-2022 08:44
70

Arne Slot had heel graag de beschikking gehad over Joey Veerman. Feyenoord had concrete interesse, maar moest zich gewonnen geven aan PSV, dat aan de haal ging met de toenmalige middenvelder van sc Heerenveen.

"Wanneer ik als trainer tegen sc Heerenveen speelde, had ik tijdens de wedstrijdbespreking altijd extra aandacht voor Joey Veerman. Ik vond dat nodig. Hij was naast Steven Berghuis de enige speler in Nederland bij wie ik dat had", vertelt Slot in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Wedden

Meer odds

In de winterstop deed Slot verwoede pogingen om Veerman naar Feyenoord te halen. "Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid durf ik te stellen dat een speler als hij ons nog verder had geholpen, zoals Brian Brobbey dat deed bij Ajax. Maar hij koos voor PSV en hielp hén."

De trainer van Feyenoord zegt 'wel eens' te appen met een 'interessante speler'. "Negen van de tien keer hoor je dan dat hij daar nog voor zijn kans wil gaan. Zoals ook het geval was met Calvin Stengs. Dat vind ik iets anders dan concrete interesse om een speler naar Feyenoord te halen."