ESPN: extra Brobbey-informatie, 'maximaal 20 miljoen, géén doorverkooppercentage'

ESPN: extra Brobbey-informatie, 'maximaal 20 miljoen, géén doorverkooppercentage'

21-07-2022 15:20
175

In navolging van De Telegraaf maakt ook ESPN melding van een terugkeer van Brian Brobbey naar Ajax. De Eredivisie-zendgemachtigde heeft extra informatie over de op handen zijnde transfer.

Brobbey bereikte weken geleden al een akkoord met Ajax, over een contract tot medio 2027. Hij moest vervolgens wachten tot de Amsterdammers er met RB Leipzig uitkwamen en dat is uiteindelijk ook gebeurd, dankzij met name zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez. ESPN weet dat de transfersom van zeventien miljoen euro kan oplopen tot twintig miljoen, vanwege de overeengekomen bonussen. Leipzig krijgt echter geen percentage van de transfersom bij een toekomstige doorverkoop.

Wedden

Meer odds

Die Roten Bullen namen Brobbey in 2021 nog transfervrij over van Ajax. Na veertien officiële optredens in de Bundesliga, de DFB-Pokal en de Champions League keerde hij op huurbasis alweer terug. Nu maakt hij een permanente transfer naar Amsterdam: waarschijnlijk moet hij met een nog aan te trekken tweede spits gaan strijden om de opvolging van Sébastien Haller.