Verrassende reserverol Midtsjö bij AZ: 'Die anderen ook geen misselijke jongens'

Verrassende reserverol Midtsjö bij AZ: 'Die anderen ook geen misselijke jongens'

22-07-2022 07:45
49

AZ-trainer Pascal Jansen is blij met de naderende komst van Zinho Vanheusden. Als alles goed gaat wordt de 22-jarige Belgische verdediger gehuurd van Internazionale, met een optie tot koop.

Wel zal AZ het nog zonder Vanheusden moeten stellen in de return tegen Tuzla City, dat donderdag in Alkmaar nipt met 1-0 werd verslagen in de voorronde van de Conference League. "Als dat allemaal afgerond is, heeft Zinho nog wel even tijd nodig om helemaal fit te geraken, dus daar moeten we nog even geduldig mee zijn", zegt Jansen tegen De Telegraaf.

De oefenmeester is wel blij met de komst van Vanheusden, die de concurrentie moet aangaan met Sam Beukema en Pantelis Hatzidiakos. "Hij is een prettige en rustige jongen, die heel vastberaden werkt aan zijn herstel. Hij is een talentvolle, jonge centrale verdediger met echt veel potentie, van wat ik voor zijn blessure heb gezien. Hopelijk is hij snel AZ'er en fysiek weer in orde om dat niveau weer aan te tikken."

Midtsjö
Jansen ging voor de camera van Vandaag Inside ook in op de reserverol van Fredrik Midtsjö, die werd gepasseerd. "We hebben drie plekken op het middenveld en we hebben op dit moment vier heel goede spelers. Dan moet ik keuzes maken. Midtsjö is begin deze week nog even ziek geweest en die anderen zijn ook geen misselijke jongens", doelt hij op Jordy Clasie, Tijjani Reijnders en Dani de Wit. "Zij moeten iedere keer uitvechten met elkaar wie de drie plekken gaan invullen."