'Nieuwe snelheidsduivel in Drenthe': Richairo Zivkovic tekent in de Eredivisie

'Nieuwe snelheidsduivel in Drenthe': Richairo Zivkovic tekent in de Eredivisie

25-07-2022 16:32 Laatste update: 16:41
42

FC Emmen heeft de komst van Richairo Zivkovic bevestigd. De 25-jarige aanvaller komt transfervrij over van Rode Ster Belgrado. Hij tekent aan De Oude Meerdijk een contract voor één seizoen, met de optie voor nog een jaar.

Zivkovic debuteerde al op zestienjarige leeftijd in de Eredivisie namens FC Groningen, waarna hij in 2014 een transfer naar Ajax verdiende. Daar kon de pijlsnelle spits de verwachtingen niet waarmaken. Hij vertrok via de achterdeur bij de Amsterdammers, die hem onder meer uitleenden aan Willem II en FC Utrecht. Daarna volgden buitenlandse avonturen bij KV Oostende (België), Changchun Yatai (China), Sheffield United (Engeland), Guangzhou City (China) en dus Rode Ster Belgrado.

Zivkovic speelde sinds de zomer van 2021 bij de Servische topclub, maar mocht ondanks een doorlopend contract vertrekken. "Ik heb in het buitenland geweldige ervaringen gehad, maar de laatste tijd minder minuten gemaakt dan ik had gewild", zegt hij op de website van Emmen. "Daarnaast wilde ik graag terug naar Nederland en FC Emmen biedt me die kans. Ik kijk ernaar uit om alles te geven in een vol stadion in Drenthe."