'Giménez-details zijn bekend: Feyenoord betaalt in eerste instantie 4 miljoen'

'Giménez-details zijn bekend: Feyenoord betaalt in eerste instantie 4 miljoen'

25-07-2022 23:03 Laatste update: 23:41
121

Feyenoord kan Santiago Giménez spoedig verwelkomen als nieuwe speler. De Mexicaanse tak van ESPN deelt maandagavond de details van de overeenkomst die de Rotterdammers gaan sluiten met Cruz Azul.

Volgens ESPN betaalt Feyenoord in eerste instantie vier miljoen euro, waarmee het vijftig procent van de transferrechten van de 21-jarige spits verwerft. Dat heeft alles te maken met een transferclausule van acht miljoen euro voor Europese clubs. In de zomer van 2023 krijgt Feyenoord wel de kans om nog eens maximaal veertig procent van de rechten van de speler te bemachtigen.

Met andere woorden betekent het dat de Mexicanen in de toekomst minimaal tien procent van de transfersom krijgen en maximaal vijftig procent. Omdat Giménez tussen zijn 10e en 21e voor de club speelde, krijgt Cruz Azul sowieso een aanzienlijke opleidingsvergoeding als Feyenoord hem doorverkoopt.

De zaakwaarnemer van Giménez, Matias Bunge, bevestigde afgelopen weekeinde al aan VoetbalPrimeur dat een akkoord in de maak is. De viervoudig Mexicaans international moet zich bij Feyenoord samen met Danilo ontfermen over de erfenis van Cyriel Dessers en Bryan Linssen.