Heerenveen ontvangt zeven ton van PSV voor toptalent (16): 'Meer dan jammer'

Heerenveen ontvangt zeven ton van PSV voor toptalent (16): 'Meer dan jammer'

26-07-2022 12:19
95

Tygo Land verruilt sc Heerenveen voor PSV. Dat bevestigt Ferry de Haan, technisch manager van de Friezen. Exclusief bonussen ontvangt Heerenveen zeven ton uit Eindhoven.

Het is een groot bedrag voor een zestienjarige jeugdspeler, maar De Haan had Land liever niet zien vertrekken. "Meer dan jammer", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "We snappen dat iedereen ambitie heeft. Maar wij hebben Tygo vroegtijdig een plan neergelegd, waarmee hij uiteindelijk naar ons eerste elftal zou gaan. Dat plan werd ook omarmd door de speler en zijn omgeving. Helaas wordt dit nu doorkruist."

"Iedereen maakt zijn eigen keuzes en daar zijn mensen natuurlijk vrij in", voegt De Haan eraan toe. "Maar wij vinden het jammer, ook omdat de stap naar het eerste elftal van Heerenveen minder groot is dan de stap naar het eerste van PSV."

Bij PSV ligt een driejarig contract klaar voor Land. Hij is oud genoeg om bij PSV uit te komen in de O18. Mocht hij in Eindhoven snel stappen zetten, dan zou de in Groningen geboren jeugdinternational zelfs al uit kunnen komen voor Jong PSV. Dat elftal wordt dit seizoen getraind door Adil Ramzi, die Ruud van Nistelrooij opvolgt. Heerenveen heeft naast de zeven ton ook een doorverkooppercentage bedongen bij PSV.