Brobbey was er 'helemaal klaar mee' en telt twee concurrenten in Ajax-spits

Brobbey was er 'helemaal klaar mee' en telt twee concurrenten in Ajax-spits

27-07-2022 10:14
118

Brian Brobbey maakte dinsdagavond in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (3-1) zijn rentree voor Ajax. Het ging 'best oké', concludeert de twintigjarige spits, die nog niet topfit is.

"Ik heb lange tijd niet gespeeld, dus ik ben blij om weer minuten te maken", reageert Brobbey bij Ziggo Sport. Brobbey maakte vorige week voor minstens 16,35 en maximaal 19,35 miljoen euro de overstap van RB Leipzig naar Ajax. In Duitsland moest hij individueel trainen. "Dat is niks voor mij."

Wedden

Meer odds

Bij Ajax hoopt hij snel wedstrijdfit te worden. "De zware trainingen gaan nu ook oké, dus op een gegeven moment moet het wel lukken. Individueel trainen is heel anders dan met het team. Ik was er ook helemaal klaar mee, ik wilde terug naar Ajax. Dit was de enige club die mij wilde en dit was de enige club die ik wilde."

Brobbey verwacht veel kansen te krijgen van trainer Alfred Schreuder. "Zeker, anders zou hij me niet halen. We hebben heel veel gesprekken gehad. Hij zei dat we eerst moeten kijken hoe ik de negentig minuten vol ga maken. Dus ik moet hard trainen en dan komt het vanzelf. Ik maak sowieso mijn minuten."

Het is geen geheim dat Ajax op zoek is naar een extra spits, die als targetman kan fungeren. Op dit moment ziet Brobbey twee concurrenten in Amsterdam. "Dusan (Tadic, red.) kan in de spits, Bergwijn ook."