Ajax bezig met 'langste veldspeler van Eredivisie': 'Hier dacht niemand aan'

Ajax bezig met 'langste veldspeler van Eredivisie': 'Hier dacht niemand aan'

29-07-2022 16:40
61

Lorenzo Lucca wordt - als alles volgens plan blijft verlopen - de zesde en meest verrassende versterking van Ajax. De boomlange Italiaan komt uitgebreid ter sprake in de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast.

Ajax is druk bezig de 2,01 meter lange Lucca te huren met een optie tot koop: de huursom bedraagt anderhalf miljoen euro en de Amsterdammers zouden hem voor acht tot elf miljoen definitief kunnen inlijven. Als het lukt, krijgt trainer Alfred Schreuder de beschikking over zijn gewenste targetman.

"Aan deze jongen had niemand gedacht", reageert Dennie van Laar. De Italiaanse spits van Serie B-club Pisa (21) maakte afgelopen seizoen zes goals in dertig wedstrijden. "Alleen: sinds eind september heeft hij niet meer gescoord", aldus Ruben Winkels. "Ik weet niet wat daar mis is gegaan, maar de halve Serie A wilde hem hebben."

"Als hij naar Ajax gaat, is hij meteen de langste veldspeler van de Eredivisie", voegt hij eraan toe. "Dan zijn ze meteen een stuk gevaarlijker bij corners. Het is echt een breekijzer. In Italië wordt hij vergeleken met Luca Toni en Gianluca Scamacca. Ze noemen hem niet voor niets de Italiaanse Peter Crouch."

 

Luister #DoneDeal de podcast ook via Spotify, Podimo en Apple Podcast!