Ten Hag ziet dominant Manchester United late nederlaag incasseren tegen Atlético

Ten Hag ziet dominant Manchester United late nederlaag incasseren tegen Atlético

30-07-2022 16:10
60

Erik ten Hag heeft Manchester United zien verliezen in de laatste serieuze test voor de start van het Premier League-seizoen. The Mancunians gingen met 1-0 onderuit tegen Atlético Madrid door een goal van João Felix in de slotfase.

United trad in Oslo onder meer met Tyrell Malacia aan. Donny van de Beek, Christian Eriksen en Lisandro Martínez zaten op de bank. Cristiano Ronaldo schitterde nog door afwezigheid, terwijl Jadon Sancho ontbrak door ziekte.

Ten Hag zag United uit de startblokken schieten. Marcus Rashford was al snel gevaarlijk, maar Jan Oblak bracht redding. Anthony Martial schoot op zijn beurt over. Atlético Madrid had even de tijd nodig om zich te herstellen, maar haalde daarna het tempo uit de wedstrijd. De ploeg van coach Diego Simeone schuwde bovendien de duels niet, waardoor het bij vlagen wat onvriendelijk was. 

Ook in de tweede helft had United de overhand en probeerde het Atlético onder druk te zetten. Ten Hag bracht onder meer Van de Beek en Eriksen in de jacht op een doelpunt. De Deense spelmaker speelde Rashford knap vrij, maar de aanvaller kon net niet bij de bal. Niet veel later kopte Harry Maguire over uit een hoekschop van Eriksen.

Daardoor leek het bij 0-0 te blijven. In de counter was Atlético echter genadeloos kort voor tijd. Felix groeide uit tot de matchwinner. Na een charge op Alvaro Morata kreeg Fred nog rood, maar voor meer vuurwerk wist United niet meer te zorgen.

De formatie van Ten Hag oefent zondag nog tegen Rayo Vallecano. Dan krijgen waarschijnlijk spelers als Eriksen en Martínez de kans om meer ritme op te doen. Mogelijk is ook Ronaldo van de partij. 'Sunday, the king plays', schreef de Portugees onder een Instagram-bericht. Volgens onder meer Sky Sports staat zijn vertrekwens desondanks nog rechtovereind. United begint volgende week zondag aan de Premier League tegen Brighton & Hove Albion.