PSV lacht het laatst: 'Ajax staat zo hoog, dan weet je dat elke counter kassa is'

PSV lacht het laatst: 'Ajax staat zo hoog, dan weet je dat elke counter kassa is'

30-07-2022 23:23
156

Guus Til leidde PSV met een hattrick naar de Johan Cruijff Schaal, maar had pas na de rode kaart voor Ajax-debutant Calvin Bassey het idee dat de buit binnen was. In Amsterdam werd het 3-5 na een boeiend voetbalgevecht.

"Het ging er heet aan toe, maar dat is normaal", reageert Til tegenover het Eindhovens Dagblad. Scheidsrechter Dennis Higler trok zeven gele kaarten en één rode. "Ajax staat zo hoog, als je het dan goed uitspeelt, weet je dat elke counter kassa is. Dat zag je nu wel."

De hattrickheld van PSV prijst de brede selectie van PSV, want de Eindhovenaren werden niet slechter na de wissels. Sterker nog, Ismael Saibari blonk uit en Xavi Simons maakte de 3-5. "Saibari was ontzettend goed, dat geeft vertrouwen. Ook richting Monaco (dinsdag eerste Champions League-ontmoeting, red.)."

Zijn eerste twee goals maakte Til met zijn hoofd. Twee keer was Cody Gakpo de aangever en was Luuk de Jong belangrijk met een loopactie. "Luuk liep naar de eerste paal en nam de twee centrale verdedigers mee, dat zijn normaal de beste koppers. Daardoor stond ik tegenover een back, die zijn minder in de lucht."