Feyenoord sluit voorbereiding in lege Kuip af met nederlaag tegen Osasuna

31-07-2022 18:53 Laatste update: 19:16
196

Feyenoord heeft de voorbereiding afgesloten met een nederlaag tegen Osasuna. In een lege Kuip werd het 1-2.

Het duel met Osasuna was voor Feyenoord de laatste krachtmeting voor aankomende week de Eredivisie weer van start gaat. De Kuip was leeg omdat de gemeente Rotterdam geen vergunning verleend. Vermoedelijk omdat er meerdere evenementen waren in Rotterdam. En dus maakten Sebastian Szymanski, Oussama Idrissi, Jacob Rasmussen en Quinten Timber hun debuut in een leeg stadion.

Na een half uur spelen kwam Osasuna op voorsprong in Rotterdam. De goal kwam van Torres, maar doelman Justin Bijlow, die daarvoor al bijna in eigen doel schoot, mag zich de goal aanrekenen. Hij schatte een vrije trap van Torres verkeerd in: 0-1.

Trainer Arne Slot bracht in de tweede helft Jens Toornstra, Patrik Walemark en Alireza Jahanbakhsh in. Op basis van de tweede helft had Feyenoord de overwinning gemakkelijk naar zich toe kunnen trekken, ware het niet dat de gecreërde kansen niet benut werden. Danilo scoorde tot drie keer toe niet en ook Mohamed Taabouni slaagde er niet in het doel te vinden.

Via de ingevallen Bassett werd het vlak voor tijd alsnog 1-1. De middenvelder schoof keurig binnen na een voorzet van Taabouni. Toch greep Osasuna in extremis alsnog de overwinning: Kike Barja kon van dichtbij simpel binnentikken na te vroeg uitkomen van Bijlow. Volgende week wacht Vitesse in de eerste competitiewedstrijd.