Van Bommel profiteert optimaal van morsende concurrentie met Royal Antwerp

Van Bommel profiteert optimaal van morsende concurrentie met Royal Antwerp

31-07-2022 23:56
28

Het Royal Antwerp van Mark van Bommel is nog altijd foutloos in de Belgische competitie. Zondagavond won de ploeg voor de tweede keer, nu van Zulte Waregem.

Antwerp boekte een week eerder zijn eerste competitiezege van het seizoen al, op KV Mechelen. Tegen Zulte Waregem zat Vincent Janssen op de bank, terwijl hij drie dagen geleden nog in de basis stond tegen FC Drita.

Tegen Zulte Waregem kreeg Antwerp genoeg kansen, maar gescoord werd er lange tijd niet. Michael Frey, de vervanger van Janssen, hielp meerdere mogelijkheden om zeep. In de 68ste minuut kwam Antwerp toch op voorsprong: Michel-Ange Balikwisha wist van dichtbij de enige goal van de wedstrijd te produceren. 

Direct daarna betrad Janssen het veld. Toen Zulte Waregem-middenvelder Novatus Miroshi rood pakte, kreeg de ploeg van Van Bommel nog genoeg kansen om de marge te vergroten. Dat gebeurde echter niet. Door de overwinning neemt Antwerp afstand van ploegen als Club Brugge en RSC Anderlecht, die puntenverlies leden in de tweede speelronde. Antwerp staat nu tweede op doelsaldo in de Belgische competitie.