Van de Kerkhof woest: kleinzoon moest door PSV-kleding Ajax-broek kopen bij Arena

Van de Kerkhof woest: kleinzoon moest door PSV-kleding Ajax-broek kopen bij Arena

1 augustus - 19:40
379

Hoewel PSV de Johan Cruijff Schaal zaterdag ten koste van Ajax won, heeft René van de Kerkhof geen fijn gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Zijn kleinzoon Youp mocht het stadion aanvankelijk niet in, omdat hij een PSV-shirt en -broek droeg. Na het kopen van een Ajax-broek en het bedekken van het PSV-tenue, mocht de kleinzoon van de voormalig Oranje-international wel naar binnen.

Dat vertelt Van de Kerkhof bij Omroep Brabant. Als oud-international kon hij aan kaarten voor het duel tussen Ajax en PSV komen, in het gemengde vak. Deze heeft hij vervolgens aan zijn zoon en kleinzoon gegeven. Bij de poorten van de Arena kwamen de twee echter voor een onaangename verrassing te staan. "Mijn kleinzoon werd geweigerd. Hij moest een andere broek kopen en het enige wat daar bij de Arena te koop was, was een Ajax-broek."

"Ik vind het schandalig", is Van de Kerkhof duidelijk. "Waar hebben we het over? Youp was er eerst goed ziek van, maar na de wedstrijd was hij weer genezen. Hij zei naderhand tegen me: opa, ik heb die broek wel meteen weggegooid. Ik zei: goed gedaan."

Omroep Brabant heeft de KNVB om een reactie gevraagd. Volgens de bond had dit niet mogen gebeuren, omdat er geen verbod op PSV-kleding gold in het vak waarin de Kerkhofjes zaten. "Misschien was er sprake van een overijverige steward, maar dat is niet meer te achterhalen. Het is vervelend, vooral voor de kleinzoon."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.