De Telegraaf: Ajax zet grote stap en bereikt transferakkoord op hoofdlijnen

De Telegraaf: Ajax zet grote stap en bereikt transferakkoord op hoofdlijnen

03-08-2022 14:21
207

Ajax maakt stappen om de zesde aankoop van de transferzomer binnen te halen: Jorge Sanchez is op hoofdlijnen akkoord met de Amsterdamse club. Dat meldt De Telegraaf.

Sanchez moet de nieuwe rechtsback van Ajax worden. Het management van de 24-jarige Mexicaan, nu nog speler van Club América, heeft volgens De Telegraaf ingestemd met de aanbieding van de landskampioen. In de Johan Cruijff Arena ligt een vijfjarig contract klaar.

Helemaal rond is de transfer nog niet, want de clubs zijn er nog niet uit. Tussen het aanbod van Ajax en de vraagprijs van Club América zit 'nog wel een verschil', klinkt het. De verwachting is dat beide partijen elkaar uiteindelijk zullen vinden. De Mexicanen willen een transfersom waarmee ze een volwaardige opvolger kunnen vastleggen.

Sanchez speelde 21 interlands voor Mexico en maakte in de voorbereiding indruk tegen Chelsea, Manchester City en Real Madrid. Hij moet na het vertrek van Noussair Mazraoui gaan concurreren met Devyne Rensch. 'Alfred Schreuder denkt dat Rensch sneller grote stappen maakt als hij de adem van Sanchez in zijn nek voelt', aldus De Telegraaf.

Ajax spendeerde deze zomer al een slordige 85 miljoen euro aan transfers: Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal en Francisco Conceição maakten de overstap naar Amsterdam. Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch vertrokken voor vele miljoenen.