'Er zijn geen woorden voor, ongelooflijk hoe Barça daarmee denkt weg te komen'

'Er zijn geen woorden voor, ongelooflijk hoe Barça daarmee denkt weg te komen'

09-08-2022 07:43
88

Ruud Gullit springt op de bres voor Frenkie de Jong. De Oranje-international wordt bij FC Barcelona verweten niet loyaal te zijn, omdat hij niet akkoord gaat met een salarisverlaging. Volgens Gullit ligt de situatie een stuk genuanceerder.

Barcelona heeft naar verluidt een dreigende brief naar De Jong gestuurd. De club zou zijn contract ongeldig willen laten verklaren. 'Loyaliteit moet van twee kanten komen, maar als je ziet hoe de club De Jong behandelt... Daar zijn geen woorden voor. Ongelofelijk dat Barça daarmee weg denkt te komen', schrijft Gullit in zijn column voor De Telegraaf.

Er zouden 'criminele praktijken' gebruikt zijn bij de laatste contractverlenging van De Jong in oktober 2020. 'Frenkie de Jong heeft tot tweemaal toe ingestemd met het inleveren van salaris om FC Barcelona te helpen. Tweemaal heeft hij president Laporta een handreiking gedaan en nu probeert Barça hem klem te zetten', aldus Gullit, die schetst dat de middenvelder kind van de rekening is geworden, omdat de aanwinsten niet ingeschreven kunnen worden.

'Frenkie moet daarvoor bloeden. Ongehoord. En Memphis Depay ook. Dit leuren en sollen met spelers zou niet toegestaan mogen worden. Je kan erop wachten dat De Jong en Depay als geldwolven worden weggezet, maar het is goed dat we nu een keer de andere kant van het verhaal zien: hoe clubs met spelers omgaan.'