'Gakpo sprak inmiddels met Ten Hag, maar PSV ontving nog geen bod van United'

'Gakpo sprak inmiddels met Ten Hag, maar PSV ontving nog geen bod van United'

13-08-2022 07:22
185

Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV ontving echter nog geen bod van de Premier League-grootmacht.

The Mancunians hebben sluimerende belangstelling voor Gakpo, die zoals bekend ongeveer veertig miljoen euro moet kosten. Ook Ajax-aanvaller Antony is volgens Fabrizio Romano nog altijd in beeld op Old Trafford, maar de Braziliaan kost beduidend meer.

Het ED herhaalt dat tot dusver alleen clubs aan de onderkant van de Premier League door willen pakken voor Gakpo. Of de 23-jarige linksbuiten clubs als Nottingham Forest ziet zitten, is de vraag. Met PSV maakt hij nog kans op Champions League-voetbal, waardoor er weinig reden lijkt om dan te vertrekken.

In aanloop naar het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles was Ruud van Nistelrooij lovend over de Oranje-international. "Hij houdt zich zoveel mogelijk afzijdig van datgene wat ruis geeft om een topprestatie te kunnen leveren", stelt de trainer. "Cody is 23 jaar en dat is op die leeftijd niet altijd mogelijk, maar voor mij is hij iemand die altijd met zijn vak bezig is. Ze kennen we hem echt. Als trainer probeer ik hem te helpen bij alles wat hij nodig heeft, maar hij moet het uiteindelijk zelf doen. Ik vind het knap hoe hij zich blijft manifesteren, al kwam dat er tegen AS Monaco dan een keer niet uit."

Van Nistelrooij, die zelf een verleden heeft bij United, sprak nog niet met Gakpo over een transfer naar het buitenland. "Pas als er iets concreets is, gaan we het daar over hebben. We zijn bezig met zijn ontwikkeling als speler en hoe hij kan bijdragen aan PSV."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s