Champions League-rechten voor absoluut recordbedrag verkocht door UEFA

Champions League-rechten voor absoluut recordbedrag verkocht door UEFA

20-08-2022 17:18 Laatste update: 17:28
58

De UEFA heeft de uitzendrechten van de Champions League voor een absoluut recordbedrag verkocht. Het Amerikaanse bedrijf Paramount Global betaalt de komende zes jaar ruim anderhalf miljard euro.

Het verschil tussen de nieuwe en vorige deal is aanzienlijk: Paramount betaalt vanaf de zomer van 2024 een slordige 250 miljoen euro per seizoen, waar de UEFA het eerder nog moest doen met 'slechts' 100 miljoen per seizoen. De overeenkomst loopt tot medio 2030.

Het Amerikaanse bedrijf ziet de Champions League als zeer waardevol, zeker gezien het feit dat de belangstelling voor voetbal in de Verenigde Staten zal groeien. Na het WK in Qatar wordt het mondiale eindtoernooi van 2026 gehouden in Canada, Mexico en de VS.

Vanaf 2024 gaat de Champions League er anders uitzien, wat de gestegen waarde ook deels verklaart. De competitie groeit van 32 naar 36 clubs en de clubs spelen niet meer zes, maar acht groepswedstrijden. Het is nog afwachten of de recorddeal ook lucratief wordt voor de Nederlandse deelnemers aan het miljardenbal.