Utrecht maakt nieuws officieel: Toornstra keert na acht jaar terug op oude nest

Utrecht maakt nieuws officieel: Toornstra keert na acht jaar terug op oude nest

23-08-2022 20:00 Laatste update: 20:09
237

FC Utrecht heeft Jens Toornstra officieel binnen. De middenvelder komt na acht jaar over van Feyenoord en keert terug bij de club waar hij eerder speelde.

Utrecht bevestigt de deal dinsdagavond. Toornstra kon onder trainer Arne Slot niet meer op vaste speelminuten rekenen bij Feyenoord en wilde elders een belangrijkere rol gaan spelen. Toornstra speelde tussen 2013 en 2014 al bij Utrecht en vertrok vervolgens naar Feyenoord, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde en publiekslieveling, die bekend stond om zijn werkethiek. Toornstra behaalde in 2017 met Feyenoord de landstitel.

Slot zag de middenvelder, die buiten het veld om nog een grote rol vertolkte, liever niet vertrekken. "Het gaat om hoe Jens zelf tegen zijn situatie aan kijkt", gaf Slot onlangs kort als reactie. Meerdere media meldden dinsdag al dat Toornstra wellicht zondag al in actie komt voor Utrecht. De club speelt dan het thuisduel met rivaal Ajax. 

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij Toornstra te mogen verwelkomen. "We zijn heel blij dat Jens heeft gekozen om terug te keren, daar waar hij eerder sportief mooie stappen heeft kunnen zetten", stelt Zuidam op de clubsite. "Jens is een directe kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Hij heeft de afgelopen seizoenen, maar ook het huidige seizoen, laten zien topfit te zijn. Sinds zijn vertrek bij FC Utrecht acht jaar geleden heeft Jens een enorme bagage aan ervaring opgebouwd, die hij over kan brengen op de rest van de selectie."