'Paqueta kan voor 40 miljoen euro overstap naar de Premier League maken'

'Paqueta kan voor 40 miljoen euro overstap naar de Premier League maken'

24-08-2022 15:59 Laatste update: 16:39
12

West Ham United is druk bezig met de komst van Lucas Paqueta naar Londen. Dat melden verschillende Engelse en Franse media, waaronder The Athletic. De Engelsen hebben een bod van veertig miljoen euro neergelegd voor de Braziliaan.

Op dit moment zijn de gesprekken tussen West Ham United en Olympique Lyon, de huidige ploeg van Paquetá, nog steeds gaande wat betreft de transfersom. De ploeg uit Londen hoopt de overstap zo snel mogelijk af te kunnen ronden en onderhandelt nu met de Braziliaan over de persoonlijke voorwaarden. Paquetá zelf zou openstaan voor een vertrek bij zijn huidige club, maar de 24-jarige middenvelder heeft nog een contract tot 2025 bij de club van trainer Peter Bosz.

Paquetá maakte in 2020 de overstap van AC Milan naar Olympique Lyon voor een bedrag van twintig miljoen euro. In twee jaar is hij uitgegroeid tot een vaste waarde op het middenveld bij de Fransen. Paquetá speelde tot nu toe 67 duels in de Ligue 1, waarin hij achttien keer tot scoren wist te komen. Ook speelde hij al 33 interlands voor zijn thuisland Brazilië.

Mocht Paquetá daadwerkelijk naar West Ham United vertrekken, dan hij is de achtste versterking deze zomer voor the Hammers. Eerder kwamen al Nayef Aguard, Thilo Kehrer, Emerson Palmieri, Alphonse Aréola, Gianluca Scamacca, Maxwell Cornet en Flynn Downes.