Waterreus woest na PSV-fiasco: 'Zo'n idioot moet je voor het leven schorsen'

Waterreus woest na PSV-fiasco: 'Zo'n idioot moet je voor het leven schorsen'

25-08-2022 17:29 Laatste update: 17:34
32

Ronald Waterreus heeft geen goed woord over voor het gedrag van bepaalde supporters van PSV voor en tijdens de wedstrijd tegen Rangers FC. De oud-keeper zat woensdagavond in het stadion en zag naar eigen zeggen vervelende dingen gebeuren.

"Ik zag het gewoon gebeuren toen Rangers scoorde. Iemand uit het PSV-vak gooit een plastic beker bier naar het hoofd van Ruud van Nistelrooij", vertelt een ziedende Waterreus in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Mensen die dat doen zijn echt malloten, horen niet in een stadion en mogen zich ook geen supporter van PSV noemen. Bij welke club dan ook horen dit soort mensen niet thuis."

Wedden

Meer odds

Waterreus kan zich niet voorstellen dat hij de enige was die het incident richting Van Nistelrooij zag. "Die beker bier raakte hem bij zijn voeten. Hij keek eerst heel verbouwereerd en schopte hem daarna weg. Zo’n idioot die het in zijn hoofd haalt om een beker bier naar een coryfee van de club te gooien, moet je echt voor het leven schorsen. Ik ben benieuwd of meer mensen het gezien hebben."

Ook voor de supporters van PSV die de bus van Rangers tegenhielden kregen nog een veeg uit de pan van Waterreus. "Je blijft gewoon van mensen af en je laat zo’n bus gewoon doorrijden. Want zij moeten straks doen waar jij voor naar het stadion komt: voetballen."